| Autor |
Wiadomość |
Plasterek
~nowy na forum

|
Wysłany: Pon Mar 01, 2010 3:25 pm |
|
|
Wątek inspirowany artykułem o tym samym temacie "Wychowaj szczęśliwą kobietę" - zastanawiałyście się kiedyś, jak wychować córkę, żeby była z tego szczęśliwa - tzn. żeby była szczęśliwa że jest dziewczynką i córką przecudownej kobiety?
Z drugiej strony istnieje coś takiego jak Matrofobia:
To termin określający strach przed tym by nie powtórzyć scenariusza życiowego własnej matki. Dotyka on głównie młode kobiety między 17 a 30 rokiem życia, kiedy to wkraczają w dorosłość i planują własną przyszłość. Tysiące kobiet na świecie robi wszystko co w ich mocy, by tylko ich życie wyglądało inaczej niż matki. Jednak paradoksalnie im bardziej się starają tym częściej jest ono lustrzanym odbiciem. więcej o tym w artykule: http://bit.ly/bmWjl9
zaznaczam, że w przypadku mężczyzn jest podobnie. porozmawiajmy jednak najpierw o córkach a potem o synach - tak będzie łatwiej.
Czy wy mając 17-30 lat również doświadczyłyście matrofobii? _________________ Jeśli mogę pomóc, napisz do mnie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dzidzior
~nowy na forum

|
Wysłany: Pon Maj 17, 2010 8:06 pm |
|
|
| Chyba każda z nas tego doświadczyła,wydaje mi się ze jest to nieuniknione zjawisko podczas okresu dojrzewania. Wtedy rodzice nie są dla nas autorytetem i za wszelką cenę chcemy się od nich odróżnc. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|