| Autor |
Wiadomość |
michell
*moderator

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 1:32 pm |
|
|
sory ze sie uniosłam ale sie oburzam jak slysze takie rzeczy. A na jakim świecie no coż widocznie na lepszym skoro w dwoch rożnych szpitalach to była pierwsza rzecz o jaką się pyta pacjentke. To wiesz jakby dentysta powiedzial po co borowac i tak trzeba bedzie usunąć
Dziwne podejscie albo jakas totalna fuszerka oczywiscie są przypadki kiedy znieczulenie konczy sie cc bo zostaje wstrzymana akcja porodowa ale to przypadki a nie reguła _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nefretete
gaduła 1 klasy
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 1:45 pm |
|
|
Się nie gniewam
Rozumiem Twoje wzburzenie, choć może nie do końca. Nam pacjentom łatwo się pisze a oni czasem mają przez nas przerągane, że tak się określe.
Mnie się nikt nie pytał czy chcę znieczulenie i własnie jak zapytałam położną na porodówce bo i tam lerzałam przed cc to mi powiedziała, że raczej nie stosują u pacjentek znieczulenia. Ale zapewne jest tak jak mówicie, że jeśli będzie chciała to jej dadzą. Ze mną też nie było tak, że zabrali mnie na salę operacyjną i ciach ciach. Lekarz pytał mnie dlaczego cc a nie poród naturalny.
Dodam tylko, że taką przygodę z dentystą jak opisujesz w żartach miałam i dwóch zębów nie mam a można było uratować  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michell
*moderator

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 2:57 pm |
|
|
no to ok  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marzeczek
fanatyk forum

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 5:36 pm |
|
|
U nas w szpitalu też nie podają znieczulenia zewnątrzoponowego przy porodach.Rodzisz albo naturalnie albo cc.
Poprostu nie stosują i już więc nie ma się co oburzać.Takie mamy nasze polskie realia. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nefretete
gaduła 1 klasy
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 5:53 pm |
|
|
| Marzeczek napisał: | U nas w szpitalu też nie podają znieczulenia zewnątrzoponowego przy porodach.Rodzisz albo naturalnie albo cc.
Poprostu nie stosują i już więc nie ma się co oburzać.Takie mamy nasze polskie realia. |
a mnie cholera o mały włos błotem nie obrzuciły za podobne słowa i musiałam się tłumaczyć
Taka jest poprostu rzeczywistość czasami  |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michell
*moderator

|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 6:32 pm |
|
|
nefretete nie ciebie tylko szpital lub inaczej zaistniała sytuacje , bo to naprawde sie w głowie nie miesci _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nefretete
gaduła 1 klasy
|
Wysłany: Sro Lip 04, 2007 8:41 pm |
|
|
| michell napisał: | | nefretete nie ciebie tylko szpital lub inaczej zaistniała sytuacje , bo to naprawde sie w głowie nie miesci |
Rozumiem wszystko |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Domi
ekspert od rozmów

|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 1:04 am |
|
|
wg mnie to nie sa polskie realia- nie ugalniajmy tego tak .. to poszczego;ne przypadki - doslownie KARYGODNE...
Nefretete ty jestes naprawde jakby to ujac... bardzooooo nerwowa.. nie przekrecaj naszych slow.. nie obrzucilysmy cie blotem i nigdzie nie ma nawiazania nawet do obrzucania Cie blotem..
i sposob w jaki napisalas wyraznie zasugerowal widac wszystkim ze "odmawiaja " znieczulenia.. ze mozesz sobie wybrac podobnie jak u Marzeczka pomiedzy naturalnym bez znieczulenia badz cc..
to jak za czasow sprzed 100 lat...
i wierze ze wiekszosc kobiet idzie na "zywcA" bo tak chyba wiekszosc z nas chcialoby rodzic zupelnie naturalnie i wszytsko odczuwac.. ale dlaczego by sobie nie pomoc skoro kobieta bardzo sie meczy
michel o tak super to porownanie do dentysty
no ale ciesze sie ze Nefretete w koncu zrozumiala nas i wszystko gra   _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nefretete
gaduła 1 klasy
|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 8:34 pm |
|
|
Domi Tobie się tylko wydaje, że jestem bardzo nerwowa ja poprostu dobitnie wyrażam swoje zdanie a do nerów to jeszcze daleko
Z błotem to były żart - jak widać chyba nie każdy zrozumiał
Nie zgodzę się ze stwierdzeniem, że większość chciałaby rodzić na "żywca" aby wszystko czuć. Matko jedyna no bez przesady!!! Znam wiele kobiet, które chętnie zdecydowałyby się na cc tylko ich np. nie stać na zapłacenie, albo takie, które rodziłby ze znieczuleniem ale poprostu nie dostaną.
Mogłabym wypisać tu kilka szpitali, gdzie nie podają do porodów naturalnych znieczulenia.
Zresztą widzę, że obecnie nie mieszkasz w Polsce ( chyba nie jestem w błędzie). Także zaufaj mi w małych miejscowościach szpitale przeważnie tak funkcjonują jak opisałam. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
madzialenka0208
ekspert od rozmów

|
Wysłany: Czw Lip 05, 2007 8:57 pm |
|
|
ja zeby dostac znieczulenie musialam chodzic na szkole rodzenia zaplacic wizyte u anestezjolloga wypelnic milion ankiet i dopiero.... _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Domi
ekspert od rozmów

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 5:05 am |
|
|
Nefretete raczej mi sie nie wydaje
noa co do kobiet to takie moje zdanie po rozmowach z wieloma ciezarowkami
dla mnie zdziwieniem jest ze wolalyby miec cc - a co to z aprzyjemnosc? dluzsze dochodzenie do siebie po porodzie a i porod nie jest juz takim przezyciem co naturalne rodzenie tego skarbusia ..
to ze nie mieszkam w polsce naprawde nie ma znaczenia bo mam mnostwo znajomych i rodziny w polsce - dwie z moich kuzynek kilka miesiecy temu rodzilo i wieeele dziewczyn z ktorymi mam staly kontakt - stad moje zdanie - nie jest ono wyssane z palca.
poza tym mam osoby w rodzinie ktore pracuja w sluzbie zdrowia rowniez
madzialenko no ale najwazniejsze ze Ci nie powiedzieli "albo porod naturalny bez znieczulenia albo cc " pryznajmniej mialas wybor no a szkola rodzenia jest przydatna w takich momentach no i anastazjolog konieczny  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
madzialenka0208
ekspert od rozmów

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 1:27 pm |
|
|
domimi bardzo duzo dala ta szkola rodzenia choc niektorzy twierdza ze to zbedne bo nie da sie kogos nauczyc rodzic.... ale na takich zajeciach mozna sie tez duzo dowiedziec np. o pielegnacji maluszka Nio ja bym bez znieczulenia nie urodziła....  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nefretete
gaduła 1 klasy
|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 2:30 pm |
|
|
Domi jednak Ci się wydaje
Jeśli mowa o samopoczuciu po porodach to wszystko zalezy od kobiety. Jedna nastepnego dnia będzie się czuć dobrze inna będę marudzić przez m-c. I nie wazne czy to będzie naturalny poród czy cc.
Ja w naturalnym nic pięknego nie widzę ale to moje zdanie. Ty nic dobrego nie widzisz w cc i tego się trzymaj. Dzień po cc chodziłam o własnych siłach, nosiłam dziecko i zajmowałam sie nim i czułam się naprawdę dobrze. 5 dni później miałam już ściagnięte szwy. Brzuch mnie nie bolał i nie dokuczał nawet po powrocie do domu. Bardziej dały mi popalić cycuchu niż brzuch po jakby nie patrzeć operacji. Wszystko zalezy od nastawiania i od tego jak kto chce. Uwazam, że każdy powinien mieć prawo wyboru.
Znam kobiety, które rodzą naturalnie bo tak chcą ale znam i te, które wybierają cc - jeśli lekarz chce je zrobić. Zresztą gdzie by nie poczytać to coraz więcej jest robionych cc niż było to kiedyś.
Ja poprostu nie widzę się w roli matki rodzącej naturalnie i chyba mam do tego prawo?? Ciebie nikt nie zmusił do cc i rodziłaś tak jak chciałaś.
Dla mnie nie ma przyjemności w porodzie naturalnym - bo co to za przyjemność wyć z bólu kilka godzin. A nigdzie nie powiedziałam, że cc to przyjemność. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Domi
ekspert od rozmów

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 3:42 pm |
|
|
Nefretete dokladnie kazdy powinien miec prawo do wyboru.. i do wyboru porodu ze znieczuleniem badz bez - rowniez
[quote= Nefretete]Ja w naturalnym nic pięknego nie widzę (...)[/quote]
no coz moze jakas dziwna jestem ale dla mnie porod i to ze moglam rodzic naturalnie to najpieeekniejsza chwila w moim zyciu  _________________
   |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marzeczek
fanatyk forum

|
Wysłany: Pią Lip 06, 2007 5:06 pm |
|
|
W moim życiu też,bolesna ale piękna.
Nefretete Ty nie widzisz nic pięknego w porodzie,w karmieniu piersią a wogóle coś pieknego widzisz w macieżyństwie bo Twoje nastawienie jest dla mnie co najmniej dziwne.  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|