| Autor |
Wiadomość |
Eszka
uzależniony od forum

|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 9:46 am |
|
|
Myślicie o tym?
Ja muszę przyznać jeszcze się nie zastanawiałam, dopiero moja szwagierka mówiąć, że co miesiąc wkłada swojej 3 letniej córeczce pieniążki na fundusz inwestycyjny.
Jak zapewnić swojemu dziecku start w dojrzałe życie? Co zrobić, żeby mogło bez problemu kupić mieszkanie, skończyc studia?
Jak to zrobić?
samemu zbierać na lokacie?
kupować akcje i obligacje?
założyć fundusz inwestycyjny?
jakieś ubezpieczenie?
Musze się przyznać, że trochę zniechęca mnie do jakijkolwiek formy oszczędzania przykład mojej mamy. Ona składała na książeczkę mieszkaniową i po prawie 30 latach dostałam pieniądze na 2 m2. _________________
Kaja 3 lata
Maja 10 lat |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tusiek15
guru forum

|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 9:53 am |
|
|
Przyznam szczerze, ze ja już sie rozglądałam i znalazłam fundusz inwestycyjny. Rzecz w tym, że nie mam CO tam włożyć. Ale poczekam aż bedzie i to zrobię. Spodobała mi sie oferta LUKAS BAnku
Zamierzam nazbierac na Studia moim dzieciom. Wredna matka jestem, ale nie chcę by wszystko miały podane na tacy, wiec reszta, jeśli będzie taka możliwość, idzie dla nas na emeryturke i podróże  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eszka
uzależniony od forum

|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 12:11 pm |
|
|
Tusiek - wrzuc tę propozycję Lukasa. Może i mi coś sie spodoba? Chociaż ostatnio coś obiło mi sie o uszy niedobrego o tym banku Ale głowy nie daję  _________________
Kaja 3 lata
Maja 10 lat |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tusiek15
guru forum

|
Wysłany: Sro Sty 25, 2006 12:46 pm |
|
|
Kiedy ja się tym zainteresowałam, to nie szukałam na necie, tylko poszłam pogadać z panią w banku. Ale znalazłam to co mi sie spodobało nawet:
http://www.lukasbank.pl/oferta_fundusz.asp _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tusiek15
guru forum

|
Wysłany: Wto Lut 07, 2006 10:15 am |
|
|
Eszka, jeśli jeszcze szukasz to spójrz tutaj
http://www.ing.pl/u235/navi/11392/
Ja od dłuższego czasu darzę zaufaniem ten fundusz i jeszcze sie nie zawiodłam. Ostatnio czytałam tu o inwestycjach i mimo że nie bardzo sie znam, to jakoś pozytywnie podchodzę do ich działalnosci.. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcysia;))
gaduła 1 klasy

Dołączył: 09 Maj 2006 Posty: 627 Skąd: Aktualnie-sprzed ekranu komputera...
|
Wysłany: Nie Cze 11, 2006 11:57 am |
|
|
my odkładamy na konto co miesiąc 50 zl od czasu narodzin...ale same sobie obliczcie,czy to sie kalkuluje...bo moze i by sie kalkulowało i zapewnilo przyszlosc,gdyby to bylo np 300-500 zl co miesiac;( _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eszka
uzależniony od forum

|
Wysłany: Pon Cze 12, 2006 6:37 pm |
|
|
grosz do grosza a uzbiera sie co nieco  _________________
Kaja 3 lata
Maja 10 lat |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Niunkaa19
~nowy na forum
|
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 10:24 pm |
|
|
sama załozyłam swojemu maleństwu fundusz inwestycyjny w SKANDI i jestem bardzo zadowolona wpłacam po 200 zł i co miesiac rośnie po 10 % ;)zainteresowanym moge dać namiary:) pozdrawiam;) _________________ Niunka |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|