Reklama: ekobiety.pl - Forum Kobiety

Nowe na forumNOWE NA FORUMforum - ostatnie 50 tematównowe 50 tematówczatczatREGULAMIN FORUM!REGULAMIN

jaki kupić wózek????
Idź do strony 1, 2, 3  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum eRodzina.com Strona Główna -> Na Zakupy
Autor Wiadomość
aga23kropka
~bywalec

PostWysłany: Wto Paź 24, 2006 10:16 pm Odpowiedz z cytatem

jestem na etapie poszukiwań wózka dla mojego maleństwa. ostatnio w sklepie spodobał mi się wózek firmy KAPS3. ale w innym sklepie pan sprzedawca powiedział mi, że te wózki są robione w jakieś malutkiej firmie i on za nie nie ręczy( że pewnie wadliwe są i się psują). on poradził mi wózek Breaker-Wychamet, też tani, ale facet twierdzi, że mają dobry serwis jakby się coś zepsuło. czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tych wózków?? może ktoś właśnie używa jeden z nich??bardzo proszę o opinie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
dodocia
Site Admin

PostWysłany: Sro Paź 25, 2006 9:14 am Odpowiedz z cytatem

aga, ja dam ci tylko jedna rade, wozek musi byc lekki! ja kupialam taki ful wypas, ze jest gondola i do tego spacerowka w jednym i wogole jest wygodny... niestety nie jestem wstanie wyciagnac sama tego wozka z domu, bo jest taki ciezki Zdezorientowany nie wzielam pod uwage, ze dziecko rosnie i wazy coraz wiecej Zdezorientowany

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
tusiek15
guru forum

PostWysłany: Sro Paź 25, 2006 11:12 am Odpowiedz z cytatem

i do tego codzienne zakupy jeszcze, a jak dziecko zaśnie i musisz je śpiace w wózku wnieść...
my mielismy ten duży wózek tylko pół roku, potem kupiliśmy wręcz za grosze spacerówkę, która sama mało waży i teraz nawet 14-kg dziecko z zakupami dam rade wnieść. Lepiej wiec rozłożyć zakup na dwa wózki bo ten drugi służy dużo dłużej...

o tych wózkach wogle nie słyszałam
ekspert od rozmów

PostWysłany: Sro Paź 25, 2006 11:16 am Odpowiedz z cytatem

Aga ja mam taki wózek i przyznaję, że lekki nie jest, ale mam na niego sposób. Poprostu wciągam go za rączkę do góry po schodach. Niestety nie sprawdza się np w autobusie, bo muszę prosic kogoś o pomoc przy wnoszeniu i wynoszeniu go. Duży plus to budka, bo jest dośc duża i nawet jak się zrobi z wózka spacerówkę to bez problemu mogę zasłonic malucha w czasie deszczu. Ogromny minus to składanie wózka, z ledwością mieści się w naszym bagażniku, choc mamy pojemny samochód. Wózek dośc dobrze się prowadzi, bo ma duże pąpowane koła. To tyle.

Remigiuszek [*] 11.09.2009 - 24 tc
Powrót do góry
tusiek15
guru forum

PostWysłany: Sro Paź 25, 2006 11:31 am Odpowiedz z cytatem

saana, dobrze sie go wciąga (bo tak każda robi) ale na początku...potem już sie nie da wciągnąć dziecka z wózkiem..
*moderator

PostWysłany: Sro Paź 25, 2006 2:02 pm Odpowiedz z cytatem

My kupilismy uzywana Deltimę wersja Focus. Praktycznie jak nówka i powiem Wam, że jak na razie jeszcze służy, ale jak tylko Amelka bedzie sama siedzieć zaczniemy używać parasolki albo na podwoziu posadzimy wersje spacerową. To tez zaleta tego wózka, że spacerówki nie robi się z wersji głebokiej tylko jest osobne siedzisko mocowane na podwoziu. Najlepiej jednak spisują się parasolki.

Poza tym jest cała masa szczegółów jak wielkość kółek. Pompowane czy pełne gumy. Zawieszenie na pasach czy sprężynach no i ilośc kółek 3 czy 4. itd itd .... SmileSmile
tusiek15
guru forum

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 6:32 am Odpowiedz z cytatem

parasolki? ale takie jako oddzielne wózki spacerowe?

bo jeśli o takie chodzi, to już podaję minusy (wg mnie): Brak daszka chroniącego przed słońce- parasolka doczepiana wogle sie nie sprawdza, brak koszyka pod wózkiem-mówcie co chcecie ale to rewelacyjny wynalazek, idąc z dzieckiem na spacer jestem tak obładowana, że torba jest za mała, poza tym, trzeba mieć wolne rece, kiedy dziecko biega a Ty prowadzisz wózek i jeszcze jej/jego pilnujesz, malutkie kółka, zaczepiają sie o wystajace płytki chodnikowe...
stale na forum

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 8:38 am Odpowiedz z cytatem

ja tez o wadze wozka nie pomyslalam u kupilam wielo funkcyjny duuzy wozek firmy TAKO nie powiem bylam z niego zadwolona poki kacper byl maly bylo my cieplo w nimpoznije tez sie fajnie jezdzilo mial duze pompowane koła co na nasze drogi bylo dobra zaletaA;-) ale po zimmie jak kacper skonczylo rok juz ten wozek byl za ciezki i trzeba bylo kupic nowy tamten sprzedalam za pol ceny a kupilam Graco navigator co prawda ma plastikowe koła ale duze a nie takie malutkie jak sa w parasolkach i mysle ze to jest ostatni wozek kacpra.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG
tusiek15
guru forum

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 9:15 am Odpowiedz z cytatem

ja też mam wózek Graco i nie narzekam...
Site Admin

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 9:40 am Odpowiedz z cytatem

ja jestem zachwycona z 3 kolek, swietnie sie wozek prowadzi i spokojnie mozna nim manewrowac uzywajac jednej reki, zeby kurka nie ten ciezar, to bylby idealny, bo sklada sie w taka mala kupke, ze spkojnie wszedzie sie miesci

Powrót do góry
aga23kropka
~bywalec

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 5:04 pm Odpowiedz z cytatem

Very Happy dzieki za odpowiedzi. no właśnie słyszałam, że te wózki BREAKER po złożeniu kiepsko wchodzą do bagażnika. wózek KAPS3 jest dużo zgrabniejszy ( no właśnie problem tylko w tym, że te wózki produkuje jakaś mała przydomowa firma i boje sie o serwis). a wózki TACO są fajne z wyglądu, ale ja jestem raczej filigranowa i przy tym wózku wyglądam jak dziecko-one są wielkie. nie patrzę nawet na chicco czy graco , bo są drogie- szkoda mi kasy. niby tyle wózków na rynku, a nie wiadomo jaki wybrać. hihi Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
tusiek15
guru forum

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 5:27 pm Odpowiedz z cytatem

ależ Graco nie jest drogie
ja zapłaciłam 250 zł za rewelacyjną spacerówke...co do ceny głębokich to nie wiem, bo mielismy pożyczony a i tak po pół roku oddalismy...potem nie był potrzebny..
ekspert od rozmów

PostWysłany: Czw Paź 26, 2006 7:48 pm Odpowiedz z cytatem

ano wiec chcialam powiedziec ze tutaj Graco sa baaardzoo popularne .. nie mowie ze sa tanie bo nie sa .. ale my mamy Graco gleboki, ktory mozna zmienic w spacerowke i nie narzekamy w ogole .. przy tym jest lekki wiec nie ma problemu z podnoszeniem go.. czy skladaniemm wkladaniem do bagaznika ani nic w tym stylu:P
guru forum

PostWysłany: Pią Paź 27, 2006 7:09 am Odpowiedz z cytatem

u nas nawet foteliki Graco już dla tych starszych nie są takie drogie, ok. 270 zł i do końca juz sie w nich jeździ, bo się rozkładaja.. Trzeba tylko poszukać..
ekspert od rozmów

PostWysłany: Sob Maj 19, 2007 11:51 am Odpowiedz z cytatem

ja sie zdecydowalam na wozek formy POLAK

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum eRodzina.com Strona Główna -> Na Zakupy Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3  Następny
Strona 1 z 3

Skocz do: