| Autor |
Wiadomość |
michell
*moderator

|
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 2:46 pm |
|
|
eh fajne miejsce tylko ze w Rzeszowie _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
tusiek15
guru forum

|
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 2:55 pm |
|
|
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3469683.html
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3580108.html
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3553889.html
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3517702.html
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3495266.html _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michell
*moderator

|
Wysłany: Nie Gru 03, 2006 5:10 pm |
|
|
<jupi> przeczytam, zlokalizuje i napewno odwiedze któreś z tych miejsc  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gama
gaduła 1 klasy

|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 9:32 am |
|
|
| Marzeczek napisał: | Byłam kiedyś w muzeum z koleżanką ktora była z synkiem 5 letnim z Pauliną miała 4 lata.
Było z nimi straszne zamieszanie mało nie przewrocili jednego eksponatu.
Muzeum to nie miejsce dla małych dzieci. |
Nie zgodzę się Marzeczku. Warto dzieci uczyć jak się w takcich miejscach zachowywać, a na poczatek szukac takich wystaw, które są nastawione na małego odbiorcę. Poza tym wszelkie Muzea Ziemi, Muzea Techniki, Przyrody i tak dalej są jak najbardziej dla dzieci. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gama
gaduła 1 klasy

|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 9:35 am |
|
|
| Eliz@ napisał: | teatry i muzea? z niespełna 1,5 -rocznym dzieckiem?
to chyba nie trafiony pomysł.I co michell miałaby tam robić ? zwiedzać ?
już to widzę :" popatrz kochanie tutaj jest obraz Matejki,pięknie malował,zobacz jaka kreska,jakie kolory"
Fajna zabawa nie ma co
wiem,że kultura przez duże K jest ważna ,ale bez przesady.
Teatr mam nadzieję ,że taki kukiełkowy dla dzieci
michell małpi gaj to takie centrum zabaw,zazwyczaj z basenami wypełnionymi kulkami,zjeżdżalnie i inne atrakcje.Możesz takiego czegoś poszukać ,ale przygotuj się na to ,że musisz ciągle być przy dziecku i zabawiać je,bo w takich miejscach panuje straszny gwar i ruch.
A może Aqua Park? Macie przecież taki piękny w Krakowie (byłam w tym roku )to zawsze coś innego  |
Eliza, trzeba umieć wybrać Muzeum, można się wybrac do jakiegoś pałacu, można zwiedzać ogrody. Poza tym im wczesniej dziecko nauczy się zwiedzać tym łatwiej będzie mu zapewnić rozrywkę w przyszłości
A teatry ? Oczywiście, że dla dzieci. Małe dziecko prędzej wytrzyma w teatrze niż w kinie. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eliz@
*moderator

|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 10:08 am |
|
|
Gamo myślę ,że z takim dzieckiem jak ma michell (1,5 roczne) to raczej w grę wchodzą te ogrody przypałacowe a niżeli sam pałac czy zamek no nie oszukujmy się ,kultura jest ważna ,aby ją zaszczepić w dziecku,ale w 1,5 -rocznym to taka wyprawa do typowego muzeum może trwać ile? 15 minut? góra 30.
A takie zwiedzanie ogrodów czy parku to jest frajda i dla dziecka i dla rodziców,można pospacerować nie rzadko wśród pięknej przyrody przypałacowych ogrodów.
Jeśli już Muzea to takie ,w których dziecko mogłoby wszystko dotknąć ,pobawić się itd.Pewnie tak jak piszesz są to muzea techniki,ale druga sprawa - to muszą jeszcze one być w naszym mieście  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gama
gaduła 1 klasy

|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 10:13 am |
|
|
Ja piszę ogólnie, nie o konkretnym dziecku - bo pytanie było zadane dość ogólnikowo . I znowu powtórzę to co powtarzam od dawna : wszystko zależy od dziecka, są połtoraroczniaki, które spokojnie wytrzymają dwie godziony w muzeum, są dziesięciolatki, które dostaną przysłowiowej korby po 10 minutach. Kwestia charakteru, wychowania i przyzwyczajeń. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Eliz@
*moderator

|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 10:21 am |
|
|
| Gama napisał: | Ja piszę ogólnie, nie o konkretnym dziecku - bo pytanie było zadane dość ogólnikowo . I znowu powtórzę to co powtarzam od dawna : wszystko zależy od dziecka, są połtoraroczniaki, które spokojnie wytrzymają dwie godziony w muzeum, są dziesięciolatki, które dostaną przysłowiowej korby po 10 minutach. Kwestia charakteru, wychowania i przyzwyczajeń. |
Otóż to  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marzeczek
fanatyk forum

|
Wysłany: Pon Gru 04, 2006 9:37 pm |
|
|
U nas od dzisiaj jest w wystawa z muzeum zabawek w Kielcach.
Mam zamiar się na nią wybrać z Weroniką tylko nie wiem czy bedzie jej odpowiadało tylko oglądanie bez dotykania  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michell
*moderator

|
Wysłany: Wto Gru 05, 2006 8:22 am |
|
|
Zwiedzanie bez dotykania wydaje mi sie ze jest dla dziecka znikomą przyjemnoscia. Pozatym ja pytałam o wyjscie z dzieckiem i ze znajomymi i naprawde wątpię aby moi znajomi chcieli siedziec w teatrze i ogladac bajki albo chodzic po muzeach mnie chodziło o miejsca w których dobrze będą czuc sie znajomi i moje maleństwo gdzie bedzie mozna spokojnie spedzic popoludnie bez szkody dla dziecka (dym z papierosów , nudne miejsce w którym dziecko dostanie "korby po 10 minutach", za głośna muzyka)
Wczoraj byliśmy w chinskiej knajpce bo akurat nikt nie palił i nie było czuc żeby ktoś palił zanim tam weszliśmy, było przyjemnie chociaż małemu nie smakowała polsko-chinska zupa około rosołowa i ryż. Ale plus dla obsługi po pani sama wpadła zeby mu soczek podgrzac. Zjedliśmy sobie prawie w spokoju bo Staś jak to ma w zwyczaju podrywał dziewczyny a zwłaszcza jedna pania stolik obok  _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
michell
*moderator

|
Wysłany: Sro Lip 14, 2010 10:25 am |
|
|
przeniosłam ten post użytkownika kewlar
bo nie ma sensu rozpoczynać nowego tematu dla istniejącego już wątku a że takie konkursy i zebranie takich informacji sprawi że odszukanie ich będzie dla użytkowników łatwiejsze _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|